Όμιλος Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ Ελλάδας

Γνωρίστε την κριτή Alix Jauffret

 

 

Alix Jauffret

Passeriphane Cavaliers
2, parc des Jardies
92310 SEVRES
FRANCE

 

Επιτρέψτε μου με δυο λόγια να συστηθώ.

Λατρεύω τους σκύλους, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα πάντα έναν σκύλο στη ζωή μου.
Όταν ήμουν μικρή, είχα ένα English Cocker Spaniel.

Είμαι παλιά έκτροφέας. Εκτρέφω Κάβαλιερ εδώ και πάνω από 20 χρόνια και έχω καμαρώσει 19 Πρωταθλητές Γαλλίας.
To 20ο Κάβαλιερ, ονόματι Heaven de Passeriphane, μια θηλυκή ruby καθώς και το 21ο, που ακούει στο όνομα I Have a Dream de Passeriphane,
ένας tricolor αρσενικός έχουν δρομολογήσει την καριέρα τους ως Πρωταθλητές, καθώς διακρίθηκαν με CAC στο Πρωτάθλημα Γαλλίας (Ιούνιος 2014)
και στην Έκθεση του Ομίλου Γαλλίας (Απρίλιος 2015).

Μου αρέσουν και οι τέσσερις χρωματισμοί αλλά έχω αδυναμία στα ruby και στα black'n'tan.

Στο παρελθόν νόμιζα ότι θά'ταν καλή ιδέα να γίνω κριτής του FCI, μόνο και μόνο για να περιβάλλομαι συνέχεια από σκύλους και να παρακολουθώ την εξέλιξη της φυλής από τη θέση του κριτή πια, αφού... κάποια στιγμή... θα σταματήσω κι εγώ την εκτροφή (φυσικό επακόλουθο)!

Στάθηκα τυχερή στη ζωή μου: έκρινα σε πολλές Ειδικές Εκθέσεις στη Γαλλία και μάλιστα δυο φορές ως τώρα στον Γαλλικό Όμιλο των Κάβαλιερ, όπου και θα ξανακρίνω στην Ειδική Έκθεση του 2016.

Αισθάνομαι περήφανη που έχω προσκληθεί ως κριτής σε διάφορες χώρες, όπως Γερμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Σουηδία, Δανία, ΗΠΑ (Carmel CA), Φινλανδία, Ιταλία, και στη Γαλλία, εννοείται.

Τον περασμένο Νοέμβρη, έλαβα πρόσκληση να κρίνω στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία. Τον Ιούνιο του 2015 έκρινα για δεύτερη φορά στις ΗΠΑ (Matamoras PA).

Είμαι πιστοποιημένη κριτής Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς, Κινγκ Τσαρλς και Πουντλ σε Διεθνείς Εκθέσεις, καθώς επίσης Πεκινουά, Σιν και Τσιουάουα σε Εθνικές Εκθέσεις.

Στην προσωπική μου ζωή, είμαι παντρεμένη με τον Πατρίς εδώ και 47 χρόνια.
Είμαι μια τυχερή μητέρα με 7 παιδιά (6 αγόρια και 1 κορίτσι) και περήφανη γιαγιά με 12 εγγόνια.

Ανυπομονώ να έρθει αυτή η ξεχωριστή στιγμή που θα επισκεφθώ την όμορφη χώρα σας. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που με προσκάλεσε ο Ο.ΚΑ.Ε. να μοιραστώ μαζί σας αυτό το εξαιρετικό γεγονός, την 1η Ειδική Έκθεση Μορφολογίας για Κάβαλιερ στην Ελλάδα. Οι προσδοκίες μου είναι υψηλές, γιατί στο μυαλό μου η Ελλάδα είναι η Χώρα της Ομορφιάς... Ανυπομονώ να σας γνωρίσω όλους, και εσάς και τους σκύλους σας.

Με τις θερμότερες ευχές

Alix Jauffret
Passeriphane Cavaliers
Γαλλία

Σέβρες, 16 Ιουλίου 2015

The Royal Spaniels magazine, Καλοκαίρι, 2015, Συνέντευξη

JauffretRoyalSpaniels  JauffretRoyalSpaniels  JauffretRoyalSpaniels  JauffretRoyalSpaniels