Όλα αυτά διδάσκουν και στον κηδεμόνα και στον σκύλο την υπομονή και την επιμονή, αφού μαθαίνουν και οι δύο να παίζουν, να προπονούνται, να εκτονώνονται και να βάζουν στόχους ΜΑΖΙ. Ο σκύλος κοινωνικοποιείται, μαθαίνει να μη φοβάται τους θορύβους, απαλλάσσεται από το άγχος αποχωρισμού, συνεργάζεται και απολαμβάνει ποιοτικό χρόνο με τον κηδεμόνα του.

Σκεφτείτε ότι ο σκύλος από τη φύση του έχει ένστικτα κυνηγού. Έξω στη φύση θα κυνηγούσε το θήραμά του -και για να το πιάσει, με μεγάλη του ευχαρίστηση θα σκαρφάλωνε απότομες πλαγιές, θα πηδούσε κορμούς δέντρων και φυσικά εμπόδια, θα χωνόταν μέσα σε θάμνους και θα έκανε ζιγκ-ζαγκ  για να αποφύγει κλαδιά: τα φυσικά αυτά εμπόδια αντιγράφονται στις διαδρομές του agility. Και ο στόχος του σκύλου δεν είναι να πιάσει το θήραμά του και να σας το φέρει στα πόδια σας μπροστά, αλλά να του δώσετε λιχουδιές κάθε φορά που μαθαίνει ένα κομμάτι της διαδρομής και να τον αποζημιώσετε με αγκαλιές και φιλιά.

Εν ολίγοις, ο σκύλος σας:

  •     Θα ξεπεράσει προβλήματα συμπεριφοράς
  •     Θα εξασκηθεί ούτως ώστε να αποφορτιστεί και το σώμα του και το μυαλό του
  •     Θα βελτιωθεί σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση και την επικοινωνία μαζί σας
  •     Θα χτίσει ένα πολύ ισχυρό δεσμό μαζί σας
  •     Θα πάψει να βαριέται, επειδή θα νιώσει χρήσιμος: άλλωστε ο σκύλος γεννήθηκε για να νιώθει χρήσιμος
  •     Θα συνειδητοποιήσει ότι είναι τέλειο να βρίσκεται μαζί σας και θα είναι όλο αφτιά σε ό,τι του λέτε

Εσείς:

Ο,τι μάθετε στο μάθημα agility θα σας βελτιώσει ως κηδεμόνα, είτε θέλετε να το μάθετε να κάθεται, είτε θέλετε να σας φέρνει πίσω τη μπάλα που του πετάξατε, είτε θέλετε να το φωνάζετε με το όνομά του και να έρχεται αμέσως.

Καταγωγή του Agility

Το agility πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία το 1978, ως επίδειξη στην Έκθεση Crufts. Αυτοί που το επινόησαν βασίστηκαν στους ιππικούς αγώνες, με σκοπό να δείξουν την αγάπη του σκύλου για φυσική ταχύτητα και δεξιοτεχνία. Όταν το παρακολούθησαν για πρώτη φορά, κηδεμόνες και εκπαιδευτές σκέφτηκαν «Επ! Αυτό μπορεί να το κάνει και ο δικός μου σκύλος». Κι έτσι ξεκίνησαν όλα.

Ο Όμιλος Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ Ελλάδας (Ο.ΚΑ.Ε.) στοχεύει στην καλή φυσική κατάσταση και υγεία των κάβαλιερ στην Ελλάδα. Για τον λόγο τούτο, συνεργάζεται με εκπαιδευτές και χώρους προπονήσεων agility ώστε τα κάβαλιερ να έχουν τη δυνατότητα να εκτονώνονται, να διασκεδάζουν και πρωτίστως να ενισχύουν τους δεσμούς εμπιστοσύνης, αγάπης και συνεργασίας με τον κηδεμόνα τους.

Ο Όμιλος προσανατολίζεται στην εκτόνωση του σκύλου και στην ενδυνάμωση του δεσμού του με τον κηδεμόνα του, όχι στο άθλημα αυτό καθεαυτό: συνεπώς πρωτεύων στόχος είναι η διασκέδαση, ως εκ τούτου το: FUN Agility.

new logo

Όμιλος Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ Ελλάδος

Διεύθυνση: Αλιβερίου 6 Περιστέρι, Αθήνα Αττική 12135 Ελλάδα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

+ 30 6979 700 732 (Πρόεδρος)
+ 30 6943 075 035 (Αντιπρόεδρος)
+ 30 6944 106 561 (Γραμματέας)

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

Βρείτε μας στο Facebook

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…