Το πρότυπο της φυλής είναι ένας ιδανικός χάρτης των φαινοτυπικών και γονοτυπικών χαρακτηριστικών ενός σκύλου, ο οποίος συντάσσεται από τον κυνολογικό όμιλο καταγωγής μίας φυλής σε συνεργασία με τις επιστημονικές επιτροπές της Fédération Cynologique Internationale (F.C.I).


Πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία, κατατάσσει τα cavalier king Charles Spaniel στην:
• Ομάδα 9: Σκύλος Συντροφιάς (Companion and Toy Dogs)
• Κατηγορία 7: Αγγλικά Μικρόσωμα Σπάνιελ (English Toy Spaniel)
• Χώρα προέλευσης: Μεγάλη Βρετανία
• Αριθμός Προτύπου (F.C.I.-Standard No.): 136 / 12.01.2009 / GB


Ένα cavalier είναι αθλητικό, τρυφερό και θαρραλέο, χαρούμενο, φιλικό χωρίς επιθετικότητα και νευρικότητα, ενώ έχει χάρη στις κινήσεις του και ευγενική έκφραση.


Οι αναγνωρισμένοι χρωματισμοί του C.K.C.S. είναι:
• Μαύρο Πύρινο (Black and Tan): Κατάμαυρο με καφέ σημεία πάνω από τα μάτια, στα μάγουλα, εσωτερικά στα αυτιά, στο στήθος και στα πόδια και κάτω από της ουρά. Το καφέ χρώμα πρέπει να είναι φωτεινό.
• Φαιό-πύρινο (Ruby): Ολόκληρο χρωματισμένο πλούσιο καστανοκόκκινο.
• Λευκό / Φαιό-πύρινο (Blenheim): Πλούσια καστανοκόκκινα μπαλώματα, όμορφα κατανεμημένα σε μαργαριταρένια λευκή βάση. Μπαλώματα ομοιόμορφα χωρισμένα στο κεφάλι, αφήνοντας χώρο ανάμεσα στα αυτιά για το πολύ επιθυμητό σημάδι ή κηλίδα, μοναδικό χαρακτηριστικό της φυλής.
• Τρίχρωμο (Tricolour): Μαύρο και λευκό όμορφα κατανεμημένα, με πύρινα μπαλώματα πάνω από τα μάτια, στα μάγουλα, στο εσωτερικό των αυτιών, στο εσωτερικό των ποδιών και κάτω από την ουρά.

Το βάρος τους κυμαίνεται απο 5,4 εως 8 Kg
Το τρίχωμά τους είναι μακρύ, μεταξένιο, με έναν ελαφρύ κυματισμό, αλλά χωρίς μπούκλες. Όπως ορίζεται από το πρότυπο της φυλής αλλά και από το είδος του μανδύα του cavalier, τα σκυλιά της φυλής αυτής δεν επιτρέπεται να κουρεύονται.
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρότυπο της φυλής, στα αγγλικά, όπως αυτό έχει αναρτηθεί στην F.C.I., σε μορφή pdf.

OKAE logo

Όμιλος Κάβαλιερ Κινγκ Ελλάδος

Διεύθυνση: Αλιβερίου 6 Περιστέρι, Αθήνα Αττική 12135 Ελλάδα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: +30 210 5725230, +30 6932 653 254, +30 6944 106561

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

Βρείτε μας στο Facebook

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…