Το ΔΣ του ΟΚΑΕ, μετά από ενδελεχή συζήτηση πάνω στο σχέδιο νόμου που έχει τεθεί σε διαβούλευση και αφορά στα ζώα συντροφιάς, καταθέτει την αντίθεσή του σε μια σειρά αντιεπιστημονικών θέσεων που εκφράζονται σε αυτό, ενώνοντας την φωνή του με τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας, τους Ομίλους φυλών και τους τοπικούς Κυνοφιλικούς Ομίλους της χώρας.


1. Η δαιδαλώδης καταγραφή στοιχείων σε διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες προφανώς δεν απευθύνονται στην ευζωία του σκύλου αλλά στον κηδεμόνα του, με τελικό αποτέλεσμα την αυθαίρετη καταστρατήγηση των προσωπικών δεδομένων.
Υπενθυμίζουμε ότι η κηδεμονία σκύλου δεν είναι ένδειξη πολυτελούς διαβίωσης. Ο σκύλος συντρόφευε και θα συντροφεύει το ανθρώπινο είδος.


2. Η κάθετη και οριζόντια στείρωση είναι απαράδεκτη, αντιεπιστημονική, βάρβαρη παρέμβαση που με πρόσχημα το υπαρκτό πρόβλημα των αδέσποτων, ξεπερνά κάθε όριο, εφαρμόζοντας στην ουσία μια διαδικασία ευνουχισμού, η οποία στερεί από τον σκύλο τον λόγο ύπαρξης του. Στηρίζουμε την απόλυτα τεκμηριωμένη θέση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικου Συλλόγου που αποδεικνύει με επιστημονικά δεδομένα την απαράδεκτη προσέγγιση στο ζήτημα.


3. Η αδυναμία του σχεδίου νόμου να εισάγει την ερασιτεχνική εκτροφή αποτελεί εμμονή και ιδεοληψία. Η ερασιτεχνική εκτροφή, της οποίας ο σκοπός κρύβεται στην ίδια την επιστήμη, δεν αποτελεί ανθρώπινη παρέμβαση στην Φύση, αλλά το ακριβώς αντίθετο: Είναι η σαφής και επιστημονική προσπάθεια του Ανθρώπου να συμβάλλει στην διαιώνιση των ειδών.


4. Η ποινικοποίηση και τα ακραία κατασταλτικα μέτρα θα έχουν, πιθανότατα, ως τελικό αποτέλεσμα την άνθηση του παραεμπορίου ζώων, όπως έχουμε δει στο παρελθόν από άλλες περιπτώσεις οριζοντίων μέτρων.


Ο Άργος ήταν ο σκύλος του Οδυσσέα. Τον συντρόφευε στο κυνήγι και στην καθημερινότητά του. Τον περίμενε καρτερικά να επιστρέψει.
Ο Άργος ήταν Κοκόνι. Ελληνική φυλή. Και αυτή η φυλή διασώθηκε μέχρι τις ημέρες μας χάρη στην ερασιτεχνική εκτροφή.


Οι ερασιτέχνες εκτροφείς είναι άνθρωποι που με κόπο, χρόνο, μεράκι και την βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας διασώζουν τις φυλές, προάγοντας ευζωία κ ευημερία, με γνώμονα πάνω από όλα την υγεία του σκύλου.


Απαιτούμε κανόνες για την ερασιτεχνική εκτροφή που προϋποθέτουν την αναγνώριση του δίκαιου λόγου ύπαρξης του εκτροφεα.


Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας - ο οποίος έτσι και αλλιώς αποτελεί για εμάς την Κυνολογική Αρχή, όπως και κάθε προσπάθεια ομίλων φυλής και τοπικών κυνοφιλικών ομίλων.

new logo

Όμιλος Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ Ελλάδος

Διεύθυνση: Αλιβερίου 6 Περιστέρι, Αθήνα Αττική 12135 Ελλάδα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

+ 30 6979 700 732 (Πρόεδρος)
+ 30 6943 075 035 (Αντιπρόεδρος)
+ 30 6944 106 561 (Γραμματέας)

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

Βρείτε μας στο Facebook

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…