Υλικά:
•    255g μαλακό φιστικοβούτυρο – εάν είναι και χωρίς ζάχαρη ή βιολογικό, ακόμα καλύτερο!
•    180ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
•    1 μεγάλο αυγό
•    1 μεγάλο καρότο στον τρίφτη
•    290g αλεύρι ολικής αλέσεως
•    1 κ.σ. baking powder
•    30g νιφάδες βρόμης quacker
Εκτέλεση
1.    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170ο C
2.    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο, το γάλα, το αυγό και τα καρότα, με μία σπάτουλα – δεν χρειαζόμαστε μίξερ!
3.    Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
4.    Προσθέτουμε και τις νιφάδες βρόμης και δουλεύουμε τη ζύμη μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφη – μην ανησυχείτε εάν είναι «βαριά και σκληρή»!
5.    Ανοίγουμε τη ζύμη μας με έναν πλάστη ώστε να έχει πάχος περίπου 0.5εκ – σχεδόν όσο και τα μπισκότα μας στο τέλος, και κόβουμε με το κουπάτ τα μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει!
6.    Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-12’. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα γυρνάμε ανάποδα και ψήνουμε για περίπου 8-10’ ακόμα!
7.    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε στο σκυλάκι μας!

Tips!
•    Μπορούμε να φυλάξουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για να διατηρηθούν καλύτερα
•    Δεν δίνουμε πολλά μπισκότα μέσα στην ημέρα – 1 ή 2 μπισκότα είναι αρκετά!
•    Η δοσολογία αυτή βγάζει περίπου 30 μπισκότα μεσαίου μεγέθους
•    Αντί για αυγό, μπορείτε να βάλετε 190g applesauce.

Πηγή: www.sallysbakingaddiction.com

new logo

Όμιλος Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ Ελλάδος

Διεύθυνση: Αλιβερίου 6 Περιστέρι, Αθήνα Αττική 12135 Ελλάδα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

+ 30 6979 700 732 (Πρόεδρος)
+ 30 6943 075 035 (Αντιπρόεδρος)
+ 30 6944 106 561 (Γραμματέας)

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

Βρείτε μας στο Facebook

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…